20 juli 2009

En härlig vecka i ösregn

Maskinen och jag åkte på läger, så kändes det nästan. En hel vecka med bara fokus på stickmaskinen och vad vi har lärt oss mycket. Naturligtvis började maskinen med att krångla så jag fick efter råd på telefon skruva loss själva maskinen från underredet för att hitta varför en nybytt nål vägrade att mönstersticka.

När alla skruvar var lossade och jag städat bort ett helt hekto damm (liten överdrift) så visade det sig att jag satt i en av resårbäddens nålar dvs en för kort nål. Så hela skruvandet var i onödan, om man inte räknar med städningen. Så nu vet jag hur maskinen ser ut under och är inte längre rädd för att skruva loss saker på min maskin.
När detta trilsks var över så gick det som en dans. Övade på knapphål, urringningar, ärmhål mm samt stickade sockor och en basker. Har också lärt mig mer om hur man gör mönsterbeskrivningar och vad man bör tänka på. Fick hjälp att göra om min beskrivning på min luvkofta så att den blir enklare att sticka nästa gång. Utöver det så var vi på ett besök på Wålstedts och Leksands hemslöjd samt i vår superba lärares stickverkstad.

Att det regnade gjorde inget vi satt inne i fina nya lokaler och tittade ut över dalarna och Sätergläntan till ljudet av 7 stickmaskiner som rasslade i takt...

Inga kommentarer: