21 september 2009

En utställning som får uppmärksamhet

Härligt och fantastiskt kul att så många uppmärksammar det som händer i Jönköping. Hoppas på mer, så länge kan man kan bla läsa om den här:

Kurbits - din slöjdkompis i inredningsvärlden

På Svt

Jnytt

20 september 2009

Handarbeta för en bättre värld

EcoCraft

Detta möter dig inne på museet. Visst är det tilltande.




EcoCraft, utställningen om lokalproducerad slöjd.



Mina koftor



Mycket klokt sagt


Nu är den invigd! Utställningen om handarbete/hemslöjd mm. Det var pompa och ståt med invigningstal av bla. Hemslöjdsföreningarnas ordförande Kerstin Andersson Åhlin och Ted Hesselbom från Röhsska museet. Det bjöds på torkad frukt och bubbel samt mycket att titta på och tala om. Fick en blombukett av pälsullgarn från Ulla-Karin på Östgöta Ullspinneri. Härligt! Så nu ska jag testa hur det beter sig i maskinen. Hade en helt super dag, med familj och vän på besök, italiensk mat efter utställningen och somnade med ett leende på läpparna.

15 september 2009

Stickning- ett hantverk att utveckla



Jag hade turen att komma med på Britt Marie Christofferssons kurs i samband med hennes utställning i Linköping. Spännande att få lära sig nya tekniker och vilka möjligheter som öppnar sig för en. Vad hon är duktig Britt Marie, och inspirerande. Fantasin sätter gränserna, inte tekniken. Tyvärr hinner man inte mycket under en kurs önskar att tiden gick att stoppa. Nu är man fullmatad med inspiration, bara att trycka på knappen för utmatning. Om det bara vore så enkelt.

8 september 2009

Mekaniker

Hjulet som skruvades bort och smordes


Hur många rörliga delar finns det på en stickmaskinssläde??


Har nu servat grovstickaren. Det ena mönsterhjulet kärvade så det var fram med skruvmejslar, trasor och olja. Skruvade upp och lossade på hela hjulet, det satt som bara den. Rengjorde med oljad tops och fick ihop alla delar, och det var många små, små delar, igen. Nu fungerar det som smort (haha). Kanske ska man skola om sig som stickmaskinsmekaniker??

Tyvärr tog jag inget kort då släden var i delar, så det får bli närbilder på slädens undersida. Den upphör aldrig att imponera mig.

2 september 2009

Klara koftor



Nu är de äntligen klara. Tre stycken blev de och de är inlämnade för att vara med på en utställning om lokalproducerad slöjd på länsmuséet i Jönköping i samband med att hemslöjden fyller 100 år. Som vanligt var det pill in i det sista och de sista knapparna syddes fast i väntan på att lämna in dem uppe på hemslöjden. Det ska bli mycket kul att se hur utställningen blir. Så många slöjdare/konsthantverkare som jobbar i olika material och olika tekniker. Vernissage är på lördagen den 19 september.