29 mars 2009

Slända med lerhjul som tyngd


Spinner på slända till ullkursen, tror inte att jag kommer fastna i sländträsket. Tror att spinnrock är mer min grej, även om det var över 15 år sedan jag provade det sist. Men en mössa blev det, virkad i tvåtrådigt garn. Fet och ulluktande, får se om den används...

25 mars 2009

Bröllop



Helgen tillbringades i Lund där kompisar gifte sig. Stor fest i källarsalen på AF, god mat och mycket trevligt. Lite konstigt att vara tillbaka i Källarsalen. Så mycket spexminnen.

15 mars 2009

Svampfärgad ull



Tänk att naturen har sådana fantastiska färger. Jag har provat att färga lite av det ljusaste av gotlandsullen med kanelspindelskivling som jag plockade i höstas. Ett väldigt svagt färgbad gav en härlig nästa lite aprikos färg. Tyvärr försvinner färgskiftningarna vid kardning.

Karta över material

Imorgon är det nytt möte med de som ska vara med på Eco-Craft. Jag ska presentera mitt kartförslag. Hoppas att man förstår min ide och att jag får lite hjälp med att hitta materialleverantörer. Har inte riktigt fått kläm på vad utställningen kommer att landa, men det kommer väl klarna framöver.